2018. május 13.

Leárazás 1.

Szőkeségek
Amikor a szőke lányok beindulnak,
avagy szándékos és akaratlan eseteik

2. novelláskötet

Leárazás
1.


 Nem jó, mert rövid a lábam – jelentette ki a szőkeség – úgy néznék ki benne, mint a nősténymacska, amikor belelép a homokozóvödörbe. –  Mintegy jelezve a cipőbolt kirakata iránti megvetését, hátat is fordított.
 Néha le kéne cserélned az edzőcipőt magassarkúra – ellenkezett a másik lány, orrát az üveghez közelítve – vagy combcsizmára, és meglátnád, hogy egy cipő csodákra képes.
 Gondolod, hogy csizmástól bújnék ágyba, és a pasik elájulnának a gyönyörűségtől? Ilyen csak a pornókban fordul elő.
 Miket nézel te? Filmeken egy szál magassarkúban kefélnek, csizmásat még nem láttam. –  A szőkénél másfél fejjel magasabb, karcsú, barna lány nem bírt elszakadni a cipőkínálattól, s miután mindegyikkel megismerkedett, az ár-értékarányt kezdte tanulmányozni. –  Egészen beleszerelmesedtem – sóhajtotta az áhított csizma felé.
 Dugd fel magadnak! – türelmetlenkedett a szőkeség, hangjában némi irigységgel.
 Ha megveszem, nem marad egy fillérem se, pedig ennél már nem lesz olcsóbb.
 Vetesd meg Zsoltival!
 Mondasz valamit... Meg is venné, de addigra valaki elcsaklizza az orrom elől.
 Vedd meg, és Zsoltitól kérd el az árát! Mondhatsz egy kicsivel többet, a pasik úgysem tudják, mi mennyibe kerül. És mondd neki, hogy olyat kap érte, amit még sosem!
 No, erre aztán előjönne a régi nótával, hogy hozzam el egy barátnőmet... –  A vékony, barna lány ekkor fordult csak el kirakattól, és tekintete találkozott a néhány lépésnyire várakozó férfi mosolyával. –...és csináljuk... hármasban –  fejezte be a mondatot jóval halkabban.
 Kifizetné az én cipőmet is? – kacagott fel a szőkeség változatlan hangerővel, és sehogy sem akarta érteni, hogy a másik mit próbál mutogatni.
A férfi egy pillanatra állt meg, telefonján keresett valamit, aztán ott is ragadt a 19-20 év körüli lányok mellett, és jól szórakozott a diskurzuson. Közben feltűnés nélkül, de alaposan felmérte őket. A barnát olyan ropogtatósnak tartotta, akinek vállra kell venni a lábát, vagy aki tajtékosra lovagolja magát. Biztos, hogy így van! A szőke viszont omlós ínyencség, teljes testtel ránehezedve igényli a mártogatást, majd amikor belelendül, négykézlábra áll, és megfeszített térddel lehet döngetni a végtelenségig. –  Egymást szeretik-e? – kérdezte magától, és izgalmában nagyokat nyelt, ahogy elképzelte a szituációt: csókolózó csajok, ő meg csak bámulja őket, hagyja, hogy kellően beizzítsák egymást.
A szőke mégis megérthette a kódolt jelet, mert súgott valamit a másik lánynak.
Nevettek.
A férfi már-már azt hitte, hogy vége a műsornak és mehet tovább a dolgára, amikor a szőkeség feléje fordulva tett egy lépést, miközben látszólag a kirakatnál hagyott barátnőjéhez beszélt:
 Én benne lennék. Cipőt bármikor tudok választani, és a hancúrozás sincs ellenemre.
A barna lány lehajtotta a fejét, ám jól látszott, ahogy rázkódik a kacagástól. A szőke után húzódott, így mindketten közelebb kerültek a férfihez.
 Lenne kedved megpróbálni? – pillantott fel, mintha nem is amahhoz beszélne.
– A cipőt vagy a hármast?
– Is-is.
 Mondtam, hogy benne vagyok, szeretem az új dolgokat.
 Majd nem vetjük le az új cipőt, ha azt szeretik a pasik. Csak az a baj, hogy neked a cipő is új, meg a... Nekem meg csak a cipő, és marad a régi pasi. Amúgy egyre jobban tetszik a dolog, akár indulhatunk is.
Ahogy egymásra néztek, úgy tűnt, hogy valóban élvezik a helyzetet, és tudatosan produkálják magukat a férfi előtt.
 Szerezhetnénk egy tök új pasit, aki neked se lenne megszokott! –  A szőkeség az izgatottan fülelő férfire sandított. –  Miért? – kérdezte fennhangon, mintha valaki ellenkezett volna. –  Miért? Hely van, cipőt úgyis akarsz venni, hancúrozni úgyis van kedvünk... Mi kell még? Én máris szívesen... cumiznám. –  A mondat végére kissé halkított magán, hogy a többi járókelő ne értse, csak az 1 fős közönség.
A férfi számára ez volt a varázsszó. Felpiszkált ösztönei közelebb lökték a lányokhoz, és csak pislogós, erőltetett mosollyal bírt megszólalni:
 Lehet jelentkezni?
 Jól ki vagy éhezve? Mert ketten vagyunk ám! – válaszolt kapásból a szőke. –  Tudod!
Ennyi elég volt, hogy a zavar legnagyobb fokozatra kapcsoljon. Megszűnt a forgalom, eltűntek a járókelők, s csak ők hárman ácsorogtak a kirakat üvegén innen. Mert gyakran az egyenes beszéd meglepőbb, mint a köntörfalazás.
A lányok vártak egy kicsit, majd összenevettek, és vígan ringatózva beléptek a cipőbolt hívogató ajtaján.
A férfi tanácstalanul toporgott.  Elszalasztott két jó csajt, akik – bár nem volt egészen bizonyos a komolyságukban – tisztességes ajánlatot tettek. Ugyanakkor elég mocskosat ahhoz, hogy kapni kelljen az alkalmon.
5 kínos perc telt el így, vagy 10? Újra jöttek a járókelők, és gúnyos tekinteteket lövelltek a női cipők előtt álló férfi felé. Legalábbis ő így érezte. Menekülni szeretett volna.
Újabb szerencsétlen percek után a lányok nagy, színes szatyrokkal, a vásárlás lázától kipirulva hagyták el az üzletet, és – mint akik régi ismerősök – egyenesen a férfihez léptek.
 Megvettük – közölték, és mindketten átnyújtották a pénztári tikettet. –  Otthon megmutatjuk.
A szőkeség tovább fokozta: – Felpróbáljuk előtted, neked. Te is fel akarsz valamit próbálni?
 Múltkor vettem egy bodyt – a férfi kedvéért megmagyarázta –, tudod, egyben van, és a lábam között kell kikapcsolni, és megmutattam a barátomnak, és csak egyszerűen szétkapcsolta, le se kellett vennem. Haha. Olyan hatással volt rá, hogy aznap eszébe sem jutott a cumizás... Na, megyünk?
A férfi az ujjai között gyűrögetett nyugtákra pillantott, majd alvajáróként követte a lányokat.

Folyt.köv.

Szőkeségek 2. évad

Nincsenek megjegyzések: